Meest gestelde vragen

Vragen?

Moet ik reserveren?

We raden iedereen aan om vooraf online in te schrijven via Eversports. Annuleren kan tot 12 uur op voorhand via de applicatie, niet via mail of telefoon. Hierna kan onder geen enkele voorwaarde nog geannuleerd worden.
De planning wordt per maand online gezet, telkens op de 10e dag van de vorige maand.

Nieuw in de studio?

Tips voor beginners kan je hier terugvinden.
We bieden een Discovery Pass aan voor nieuwe studenten in Billie studio:

Discovery Pass – 49 EUR
-Geldigheid: 21 dagen
-Je kan 4 sessies volgen

Kan ik zowel Yoga als Pilates volgen?

Natuurlijk! Je moet geen keuze maken, met je beurtenkaart of abonnement kan je ze allebei volgen. Probeer verschillende sessies uit met een Discovery Pass en kijk wat het voor jou kan betekenen. Iedereen is anders, dus kies vooral iets wat bij je past en waaraan je plezier beleeft zodat je het ook op de langere termijn vol kunt houden. Kom naar de sessie met een open mind en houd er rekening mee dat het minstens een maand kan duren voordat je vertrouwd geraakt met de belangrijkste yoga en pilateshoudingen, correcte ademhalingsmethoden en ontspanning. Geef jezelf de tijd om te wennen en te groeien, er is geen competitie.

Kan ik mijn beurtenkaart of abonnement pauzeren?

Enkel bij zwangerschap of doktersattest is het mogelijk om het abonnement te pauzeren. Neem hiervoor contact op met de studio.

Wat is het verschil tussen Yoga en Pilates?

Yoga en pilates gelijken veel op elkaar. Het zijn beide bewegingsvormen voor Body & Mind, er is geen competitie en draagt bij om blessurevrij te sporten.

  • Pilates is meer gericht de fysieke activiteit: core, kracht, conditie en evenwicht. maar door de geconcentreerde en gecontroleerde manier van bewegen, helpt het zeker om lichaam en geest te verbinden. Bij pilates werken we ook aan flexibiliteit en ontspanning naar het einde van de sessie toe.
  • Yoga is meer gericht op flexibiliteit, stabiliteit en evenwicht. Connectie tussen lichaam en geest is veel sterker aanwezig bij yoga.

Beide trainingen vullen elkaar perfect aan, het hangt er ook van af welk type yoga of pilates je volgt. Begint het te kriebelen? Hier inschrijven

Wat heb je nodig van materiaal?

Als je Yoga en Pilates beoefent heb je niet veel meer nodig dan een goede mat. We betreden de studio zonder schoenen en het is aangeraden om makkelijke kledij te dragen waar je goed in kan bewegen. Matjes en sportkledij kan je voor of na de sessie aankopen in onze shop.
-Tijdens een Yoga sessie gebruiken we props (blokje, dekentje, bolster, yogariem). Dit materiaal wordt ter beschikking gesteld in de studio.
-Tijdens een pilates sessie wordt wel af en toe gebruik gemaakt van een kleine bal, handgewichtjes, een pilatesring en weerstandsbanden. Ook dit material wordt ter beschikking gesteld in de studio.

Welke verschillende soorten bieden jullie aan en wat past bij mij?

We bieden verschillende soorten Yoga en Pilates aan. Sommige sessies zijn iets actiever en intensiever dan andere. Meer info over onze verschillende vormen kan je hier terugvinden.

Zijn Yoga en Pilates een vorm van Sport?

Yoga en pilates zijn geen standaard ‘sporten’.  Bij veel Yoga en Pilates sessies ben je een fysieke inspanning aan het leveren, soms zwaar, soms minder zwaar, maar het is geen sport. Onder andere omdat er geen competitie element in zit. Je kunt niet winnen…

Wie kan er baat hebben bij yoga?

Iedereen heeft baat bij Yoga en Pilates. Als je ademhaalt, kun je aan yoga/pilates doen. Vooral voor mensen die het moeilijk vinden om zich te ontspannen en veel stress ondervinden, hebben er baat bij. Het kan je echt helpen om uit je hoofd te stappen en je bewust te worden van je lichaam. Voor beginners is het belangrijk om met een open mind te beginnen. Kom naar de studio, zonder verwachtingen. Soms moet je gewoon in het diepe springen en uiteindelijk zijn Yoga en Pilates allereerst een oefening in ademhalen, al het andere is optioneel.

Ik ben zwanger, wat nu?

  • Volg je reeks les bij ons en heb je een beurtenkaart of abonnement? Neem contact op met de studio indien je je abonnement wil pauzeren. Wil je nog graag blijven les volgen, dan kan dit natuurlijk op eigen risico en na goedkeuring van de gynaecoloog of vroedvrouw. Vermeld aan de docent dat je zwanger bent, zodat hij of zij je kan vertellen welke houdingen je moet vermijden of aanpassen.
  • Ben je zwanger en nieuw in de studio en nog nooit yoga of pilates gevolgd?
    Het is verstandig om een les te kiezen die specifiek als “prenataal” is bestempeld, omdat alle houdingen rekening houden met de zwangere vrouw. We bieden enkele keren per jaar een zwangerschapsreeks aan.

Wat met gezondheidsproblemen? blessures, hernia, artritis?

Zowel Yoga als Pilates kunnen helpen bij verschillende klachten. Het helpt lichaam en geest, het helpt om de spieren te versterken en soepeler te maken, het helpt stress te verminderen en bezorgt je een goed moment.

Maar! Heb je een blessure, hernia, artritis, migraine, operatie achter de rug, … dan kan je enkel deelnemen aan onze sessies na de goedkeuring van je huisarts of kinesist. Onze gecertificeerde docenten kunnen je helpen om houdingen die je lastig vindt, pijn of ongemak veroorzaken, aan te passen.

Onze docenten kunnen je begeleiden en tips geven voor een goede lichaamshouding. We zijn geen medische specialisten dus niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken. Gelieve voor de sessie kort je situatie te melden aan de docent alvorens de sessie start, zo kunnen wij hier rekening mee houden.

Hoeveel keer per week moet ik yoga en pilates doen voor resultaat?

De echte voordelen worden ervaren door het volgen van twee tot drie of meer sessies per week met consistente beoefening. Daarom moedigen we onze studenten aan om niet enkel in de studio maar ook zelfstandig thuis te oefenen, vooral wanneer je je extra gestrest of erg stijf voelt en nood hebt aan actie en ontspanning.

Wat zijn de voordelen van Yoga en Pilates?

Er zijn tal van voordelen, terug te vinden via deze link

Is er competitie?

NEEN! Luister naar je eigen lichaam, iedereen is anders dus we motiveren je om je grenzen te respecteren. De houding van je buurman of vrouw naast je op de mat ziet er misschien anders en/of mooier uit, maar dat wil niet zeggen dat het ook meer effect heeft. Zeker bij Yoga is het doel de reis naar de houdingen, niet de houding zelf. Er zijn nog ontzettend veel andere dingen die meespelen tijdens het beoefenen, die je niet direct kunt waarnemen. Zoals aan je ademhaling, je gedachten, je energie, je bewustzijn en je focus. Juist om deze redenen is het fijn om in onze studio Yoga en Pilates te beoefenen naast je gewone sport. Het helpt je met elementen waar tijdens het sporten minder, of helemaal geen rekening mee wordt gehouden.

Kan ik Yoga en Pilates beoefenen naast mijn sportactiviteiten?

Het is sterk aangeraden om naast een intensieve sport zorg te dragen voor je lichaam, je flexibiliteit, kracht in je core en ademhaling te verbeteren.

Als je een intensieve sporter bent, bieden wij een fijne afwisseling met intensievere high-impact work-outs. Yoga Flow II kan een geweldige cardiotraining zijn met je eigen lichaamsgewicht die je gewrichten ontziet. Pilates is dan eerder voor je volledige lichaam te verstevigen en flexibiliteit te vergroten.
Yoga en Pilates zijn een perfecte aanvulling op sport en andere fitnessprogramma’s.